Terug 

Arnold ("Nol") Koning werd geboren in een Groningse patriciërsfamilie van juristen en bestuurders. Na het doorlopen van het gymnasium in Winschoten vertrok hij naar Amsterdam om te studeren aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten.
In 1886 debuteerde hij door deelname aan een tentoonstelling in Pictura (Groningen). Hetzelfde jaar verhuisde hij naar Den Haag voor cursussen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. In 1887 vertrok hij voor negen maanden naar Parijs. Daar ontmoette hij Theo van Gogh, kunsthandelaar voor Goupil & Cie, en zijn oudere broer Vincent. Nadat Vincent in het voorjaar van 1888 vanuit Parijs naar het Zuiden was vertrokken, kreeg Arnold een plek in Theo's appartement aan de Rue Lepic. Van de vriendschap zijn brieven overgeleverd.
Terug in Nederland ging Arnold weer in Den Haag wonen en reisde door Nederland om te schilderen. Met zijn negen jaar jongere broer Edzard Willem Koning, die voor een studie aan de Haagse academie ook naar de Hofstad gekomen, maakte hij deel uit van de Haagse schilderscultuur. In 1893 trouwde Arnold en verhuisde naar Rijswijk. Er werden uit het huwelijk twee kinderen geboren. In 1897 verhuisde het gezin naar Ede. In 1909 volgde een scheiding en vertrok Arnold naar Voorthuizen. In Voorthuizen liet hij een huis bouwen, hertrouwde en combineerde het schilderen met een eenvoudig bestaan als keuterboer. In de winter van 1944-45 viel Arnold thuis van de keldertrap en kwam te overlijden.
Koning was lid van Arti et Amicitiae, Pulchri Studio, de Haagse Kunstkring en Pictura Veluvensis.